Huurdersraadpleging Hilversum 27 oktober 2016

08-11-2016

Huurdersraadpleging Hilversum

Het verslag van de bijeenkomst op 27-10-2016

De huurdersbelangenverenigingen van de Alliantie, Dudok Wonen, en Het Gooi en Omstreken hebben donderdagavond 27 oktober een gezamenlijke huurderraadpleging gehouden in de burgerzaal van het Raadhuis in Hilversum.

Deze bijeenkomst die druk werd bezocht, is georganiseerd door de drie belangenverenigingen om de huurders te informeren over de voorgenomen prestatieafspraken die zij dit jaar voor het eerst maken met de gemeente en de woningcorporaties.

Naast de voorlichting werden de meningen en suggesties bij de huurders opgehaald over de verschillende onderwerpen.Voor de eerste keer waren de huurders van de woningcorporaties in een dergelijke bijeenkomst uitgenodigd om mee te denken en hun mening te geven over wonen en alles wat daar bij komt. Het blijkt dat wonen alle inwoners van Hilversum raakt. Of het nu gaat om de huidige inwoners, starters of jonge gezinnen die zich in de regio willen vestigen. Ook de huurder op leeftijd praatte graag mee.

Na een korte opening door wethouder mevrouw Van Vroonhoven en een toelichting over wat prestatieafspraken inhouden, kregen de bezoekers het woord en konden zij hun suggesties en opmerkingen geven op de onderwerpen:

• Betaalbaarheid en beschikbaarheid
  • Woningkwaliteit en Duurzaamheid
  • Wonen en Zorg
  • Leefbaarheid

Er zijn door de bezoekers veel suggesties gegeven waarmee de huurdersbelangenverenigingen aan de slag zullen gaan. Deels kunnen die nu nog ingebracht worden bij de prestatieafspraken voor 2017. Anders komen ze terug bij de prestatieafspraken voor 2018.

Naast het verslag van de bijeenkomst kunt u ook de presentatie downloaden.

Notulen Huurdersraadpleging-27-10-2016

Presentatie Huurdersraadpleging 27-10-2016