2017 Een hete zomer

17-09-2017

Een hete zomer

En dat was het voor de HBVA G&V. Na de enerverende algemene ledenvergadering van 31 mei jl. waar u nog het een en ander over heeft kunnen lezen in de laatste Huurkompas, ging het pas echt los. Het interim bestuur en het bestuur van de centrale stonden lijnrecht tegen over elkaar.
Het ja maar jullie en jullie doen maar, vlogen over tafel, figuurlijk want er was gelukkig geen lijfelijk contact. Een oplossing kwam er niet en er werd heil gezocht bij een hogere macht.
Tot verdriet van het interim bestuur werd door een fout gevolgde procedure de uitslag van de algemene ledenvergadering niet ontvankelijk verklaard en werd het centraal bestuur in “het gelijk“ gesteld en waren we weer terug bij af. Nou ja, bij af is misschien wat te rooskleurig voorgesteld.
In mei had het centraal bestuur de huur bij de HBVA G& V opgezegd en heeft zij per 15 augustus jl. een ander kantoor betrokken.
Verder kunt u zich misschien voorstellen dat de lokale verenigingen het centraal bestuur niet met open armen ontvangen en andersom ook niet.
Dit is ook tot de Alliantie doorgedrongen en er is de Alliantie veel aangelegen dat er toch een zekere samenwerking blijft tussen het centraal bestuur en de lokale verenigingen.
De Alliantie kan de lokale verleningen niet missen in verband met de prestatieafspraken bij de  verschillende gemeenten in de regio.
Om een opening in deze impasse te vinden gaat de Alliantie iemand aanstellen die een onderzoek naar de ontstane situatie doet en hopelijk  oplossingen aandraagt. Wij zijn benieuwd.

Wat betekent deze situatie voor de HBVA G&V? .........Heel veel.

Naast het feit dat de situatie ontzettend veel negatieve energie heeft gekost, heeft het ook een bestuurslid gekost. De voorzitter Arnold Postmus vond dat hij er in 2 jaar tijd zoveel energie in had gestoken, zonder ook maar enig resultaat geboekt te hebben, dat hij per augustus zijn functie heeft neergelegd.

HET BESTUUR VAN DE HBVA G&V ZOEKT EEN VOORZITTER WIE HEEFT HIER ZIN IN? HELP ONS.

Ook de gezondheid van de secretaris Ad Bakker laat te wensen over. Hij heeft zijn werkzaamheden op een lager pitje gezet. U ziet de zomer is aan de HBVA G&V niet in gepaste rust voorbij gegaan.
Maar we gaan er nu weer voor u, onze huurders, tegen aan. Te beginnen met de prestatieafspraken in de diverse gemeenten. De geplande bijeenkomst voor Bewonerscommissies in het najaar en het bekijken van de plannen van de Alliantie met betrekking tot bijvoorbeeld de wooncoach die wordt ingezet in sommige gemeenten. Wij houden u op de hoogte.